رفتن به مطلب
انجمن پی سی دی
masterina

فواید و خواص ماست کم چرب و چند نکته

پست های پیشنهاد شده

 

همانطور که می دانید ماست یکی از مواد غذایی از دسته مواد لبنی است. خوردن ماست برای همه ا??راد توضیه می شود به ویژه ا??رادی که ورزش می کنند ، چرا که این ماده ی غذایی سرشار از پروتئین است. بهترین نوع ماست ، ماست کم چرب می باشد.

 

 

ماست از لخته و دلمه کردن شیر با باکتری های اسید لاکتیکی به دست می آید. برای تولید ماست، شیر را می جوشانند تا هم میکروب های آن از بین برود، هم آبش تا حدی تبخیر شود و هم حرارتش بالاتر برود…

 

 

بعد صبر می کنند کمی سرد شود. وقتی دمای شیر به ۶۰ ۵۰ درجه سانتی گراد رسید، مایه ماست را که به آن استارتر می گوییم، اضا??ه می کنند و ظر?? را در محیط گرمی که به آن گرمخانه می گویند، می گذارند یا روی آن می پوشانند تا گرم بماند. بعد از یکی دو ساعت، باکتری ها، پروتئین های شیر را لخته می کنند و شیر می بندد. در این مرحله شیر به ماست تبدیل می شود، یعنی رطوبت، چربی، پروتئین و املاح و کلسیم و هر چیزی که در شیر بوده، هیچ تغییری نمی کند و ??قط شکل ظاهری آن عوض می شود و ماست معمولی به دست می آید. در صنعت، مایه استارتر را در شرایط خاصی تهیه می کنند تا کی??یت بهتری پیدا کند. البته ماست ??قط یک نوع نیست و انواع مختل??ی از آن با طعم های مختل?? در بازار وجود دارد اما کدام یک از آنها بهتر است؟

 

 

ماست کم چرب، ماست پرچرب: معمولا شیر ۳ درصد چربی دارد، اگر قبل از تولید ماست، چربی آن گر??ته شود، می توان از آن ماست کم چرب تهیه کرد. حالا اگر به شیر چربی اضا??ه کنیم و درصد چربی را به ۵، ۶ یا ۷ درصد برسانیم، ماستی که از آن به وجود می آید، پرچرب خواهد بود. معمولا این نوع ماست مزه بهتری دارد، اما چون چربی ماست از نوع چربی حیوانی و اشباع است، برای سلامت مضر است و مصر?? مداوم آن چاقی، اضا??ه وزن و چربی خون را در پی خواهد داشت.

 

 

ماست پروبیوتیک: به این نوع ماست علاوه بر باکتری هایی که معمولا در تهیه ماست وجود دارد، باکتری های دیگری هم اضا??ه می شود. البته تعداد این میکروارگانیسم ها باید در هر گرم یا مترمکعب ماست ۱۰۶ یا بیشتر از آن باشد تا وقتی آن را می خوریم، تعدادی از آنها به صورت زنده به روده ما برسد. در این صورت روده ها می توانند میکروب ها ی زنده را تخمیر و از تخمیر آن ترکیب های م??یدی تولید کنند که می توانند از بیماری های قلبی عروقی، سرطان و… تا حدی پیشگیری کنند.

 

 

ماست های میوه ای: می توان به ماست معمولی، کم چرب و پرچرب میوه ها و سبزی های مختل??ی اضا??ه کرد؛ از توت ??رنگی، زردآلو، آلبالو و… گر??ته تا اس??ناج، خیار و… این میوه ها و سبزی ها گاهی به صورت له شده به ماست اضا??ه می شوند و گاهی به صورت سنتزی و مصنوعی، یعنی مثلا به جای توت ??رنگی، رنگ صورتی و طعم توت ??رنگی به ماست می زنند.

 

اما کدام بهترند؟

 

ماست کم چرب معمولی از همه ماست ها بهتر است چون طبیعی است. در حقیقت این نوع ماست هم تا حدی خواص پروبیوتیک دارد چون از میکروارگانیسم ها درست می شود. از طر??ی، معلوم نیست تعداد میکروارگانیسم های ماست های پروبیوتیک بیشتر از ۱۰۶ باشد و این میکروب ها زنده به روده برسند بنابراین لازم نیست پول اضا??ه ای برای خرید ماست پروبیوتیک پرداخت کنیم. در کنار ماست معمولی کم چرب، ماست پروبیوتیک و ماست ک??یر و غنی شده بهترین ماست هستند. ماست میوه ای، چکیده و… هم در رتبه های بعدی قرار دارند و چون همه آنها معمولا از ماست های پرچرب تهیه می شوند که مصر?? آنها چندان توصیه نمی شود.

ویرایش شده توسط masterina

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری

×
×
  • جدید...